söndag 15 mars 2009

Lugna puckar


Hej på er alla...tänk bara dryga tre veckor fram till påsk! Visst är det väl härligt med påskliljor fast dom inte står sig särskilt länge. Men man njuter av prakten medans den varar:-)
Idag har här varit lugna puckar.. njutit av vårsolen som äntligen sökt sig hit.

Snösmältningen har kommit igång på alvar nu, vattnet har strömmat från stuprännan så där härligt porlande så man nästan somnat i sittande ställning(det gjorde gubben) zzzzzzzzzz....


Innan han somnade skottade han fram ett litet sparkgarage till min fina spark....Till våren hör också fågelkvitter, tidigt på morgonen kan man höra hur vårfåglarna kommit. Jag köpte mig en fågelbok på bokrean om våra vanligaste fåglar (kan inte ett smack om dem) så det ska bli kul att se vilka som besöker oss.
Nu har iaf. solen fått nobben av mig och jag har gått in för att göra snabbmiddag. Idag blir det raspeballer(flatpalt). Raspeballer kommer från Norge och är ett slags färdigt paltmjöl, bara att sätta i vatten och lägga ner i kokande vatten, sen steker jag köttfärs och lök att servera till enkelt o gott!
Ikväll ska vi gratulera "snyggEmil" han fyller 2 år imorgon raringen, imorgon har vi fullt opp så vi grattar redan ikväll.
Ha det bra där ute, var rädda om er, det finns bara en av er!
Kram från Ulla-Bella11 kommentarer:

Solvarm sa...

Hej Ulla-Bella!

Vad skönt att du börjar, att ana våren och kan sitta ute och njuta av kaffe och bullar.

Men jag tycker nog att snön som ni har, verkar att vara ett ganska tjockt lager, men det beror ju förstås vad man jämför med, här har vi endast rester av små snöhögar, som ligger kvar efter torsdagens snö.

I dag har vi haft och har ett underbart vårväder, som du kan läsa i min blogg

http://solvarm-tillbakaigteborg.blogspot.com/

Vad kul med 2 års kalas, hoppas att du får en god tårta då.

Solvarma kramar on mas från Irene

Gårdsromantik sa...

Vilket fint sparkgarage.

Jag hade en massa italienare och italienskor i butiken som ville fota mig när jag sparkade!!!
A swedish kick - kallade jag det för!

Kram Maud

Lily of the valley sa...

Visst är det härligt att våren är här och alla dess blommor :D
jag köpte några minipåskliljor igår, satte dem i fönstret, imorgon när jag kommer hem har de nog slagit ut :D
Det piggar alltid upp med blommor och en fika :D
Härliga bilder du visar!
Ha de gott
Kram Lily

Kannor och karaffer sa...

Hej Ulla-Bella,

Vilka härliga bilder du bjuder på.....
När jag ser ditt "sparkgarage" - skrattas här gott! Vikan verkligen inte klaga men det gjorde vi idag när vi satt uppe i vår backe och beklagade oss att vi hade så mycket snö kvar ännu så här mitt i mars månad....ha ha ha vi har ingenting emot vad ni har. Så här ska inte klagas mer..... ha ha ha

Hoppas ni fick en fin dag med firande av snyggEmil!

Ha det gott och njut av snödropp - hos oss sjöng koltrasten så vackert idag och det trots att vi kapade bort trädgrenarna han brukar sitta på i vårt äppelträd.

Ha det gott!
Ann

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Haha Ullabella, klart gubben blev trött efter den snöskottningen :D Vad härligt ni haft det! Det är kul med fåglar, min gubbe är duktig på de olika sortena, likaså stjärnorna.
Hoppas ni hade en trevlig kväll ho snyggEmil!
kram goa vännen!
nina
ps. så roligt när du gör nya inlägg

Handplockat sa...

hej hopp snygging
jag hoppas att dukarna kommer om ca en vecka om jag kommer ihåg (har ju TEFLONMINNE INGET FASTNAR)
kan jag skriva en rad här

Mums vad du bjussar på vårinspiration visst hade vi en kanon dag igår

jag har beställt fler dagar med sådant väder

ha det bäst

Bodil sa...

Raspeballer får du nog skriva upp receptet på. Jag fattar inte alls hur man gör.
Men himmel vad snö ni har. Skrattade gott åt ditt garage.
Kram

envilsenloppa sa...

Gillar din parkeringsplats , cool är väl ordet ;-)
Grattis till snyggEmil , ja alla trevliga och snygga människot verkar vara födda i mars ;-).
Här nere i söder smälter snön oxå så sakteliga , idag har vi haft riktig vår här i Motala , vi gick och köpte glass lillLoppan och jag och satt i solen och njöt!!
Men ingen av oss somnade ;-)
Ha det gott !!
kraam!!

I en röd liten stuga /Annika sa...

Ja visst är det härligt med solen som lyser ute =)

Gillar ditt sparkgarage =)

Kram Annika

Anonym sa...

Hej!
Oj, vad snö! Men gullig parkeringsplats din gubbe gjort åt sparken! Jag minns från ett besök i nordligaste Ryssland under vintern, så hade de också massa snö, men enligt ryssrana var det vår! Och barnen på skolan vi besökte sa att man kunde se det på färgen på snön! Häftigt! Så har ni vår?
Hulda

latara sa...

Hej på dig, världens yngsta 54-åring! :-)

Herregud vad mycket snö du har!!! *får skrämselhicka* Och här sitter jag och vill gråta för att det smälter så långsamt att vi fortfarande har ett par decimeter eller så i trädgården ;-) Allt är relativt, minsann!

Ett säkert vårtecken är att vi idag tvingade ut extremt late 13-åringen på årets första cykeltur. Vi var emellertid snälla nog att muta honom och hans kompis (som tävlar i cykling och borde inspirerar) med godispengar, he he... Så fort det är riktig vår ska sonen cykla de 3-4 kilometrarna till affären och köpa tidningen åt oss i alla fall tre gånger i veckan. Tvingar vi honom inte rör han sig heller inte ur fläcken, bortsett från den knappa metern han har mellan sin soffa och tevespelet... :-)

Vad härligt at somna ute, gubben din måste ha stormyst! Det gäller bara att vakna innan solen går ner så att man inte förvandlas till läskig isvarelse!

Ha det så bra långt där uppe i norr. Nästa gång jag känner för att gnälla över snön här ska jag tänka på din übercoola sparkparkering :-)

Kram!

Karin