lördag 1 mars 2008

Snö & disk


Så här såg det ut i morse när jag öppnade dörren och kollade ut. Hjääälp makens bil syntes knappt av allt snöande.
Ja så långt bort verkar våren vara bara massor med snö.
Nu hör jag att lilla mannen startat snöslungan, tur att vi har den.


Kolla vår gran, lång o ståtlig. Den var bara en ½ meter när vi satte opp vårt hus, det var trettio år sen oj, oj vad tiden går. Yngsta sonen med familj har varit och hämtat en kartong med ved, dom trotsar det dåliga vädret åker till kanis för att grilla korv och åka bob nedför backen, kul för barnen som förövrigt var här och lekte GÖMMA SKED med mig i går kväll oj så buskul vi hade det jag och sockersmulorna!!!


Att fylla diskmaskinen och tömma den är bland det tråkigaste jag vet, därför har goa maken tagit på sig den uppgiften. Men igår knorra han jag citerar bokstavligen,.. (-Hur kan två arslen få ihop så mycke disk, diskmaskinen går ju på högvarv hela tiden! Sa han)
Så kom han på den smarta ideen han köpte två muggar en till mig och en till honom.
Den till vänster är min med ringen inuti så att du ser skillnaden, sen kom instuktionerna,-När vi dricker vatten eller kaffe så tar vi vår mugg och diskar den sen!
Ok, så långt kan jag väl sträcka mig så jag får behålla min diskare.



För att få en liten liten gnutta vårkänsla köpte jag den här blomman, PRIMULA visst är den väl för söt och så vackert solgul.
Primulan som har sitt ursprung i Europa och medelhavsområdet kan med fördel efter att ha blommat färdigt inomhus planteras ute i rabatten, skall då blomma år efter år "undrar om det gäller vårat norrbottniska.
klimat?"




Nåja hur det nog blir med får vi väl se, tillsvidare ska jag försöka hålla den vid liv så länge som möjligt tills vi kan skönja vårligare tider.
Ha det så gott alla mina kära bloggvänner, hoppas helgen blir skön och avkopplande!!
Kram Ulla-Bella

26 kommentarer:

Resa med Herbert sa...

Hej Ulla-Bella!

Så fick jag "äntligen" se hur er snö ser ut:) Lite svårt att föreställa sej här nere, i dag med +17 grader. Men jag kan komma ihåg känslan, när jag som barn tumlade om i snön och gjorde snöänglar, kom in alldeles dyblöt och fick hönökaka med ost på och kaffe.

Ja primulan lyser fint i ert vintermörker.

Jag förstår dej, du gör allt för att slippa arbetet med disken, men nu får du ju diska, åtminstone en kopp, du tror inte att det blir för jobbigt:)

Vad jag saknar att leka med de små gullegrynen, som du gjorde i går, alltså med mina gryn, senast jag lekte med dom var i december, då vi var i Göteborg, som du kanske har läst i min blogg, om inte så kan du läsa om det hos mej under, "tjugondeag knut" tror jag att jag kallade det inlägget.

Titta in hos mej, så tar vi oss en skål.

Kram från Solvarma Irene

Kannor och karaffer sa...

Hej vännen,

Tänk att det där med disken känner jag igen......

Vad fint det blev på ditt bord med den gula primulan - ger förmak inför påsken.

Snö - nej - jag vill inte - hoppas det inte kommer mera - nu vill jag ha vår.

Ha det gott!
/Ann

Tummelisa sa...

Usch vad snö Ni har, ser kallt ut. Vi har knappast sett snö den här vintern.
Söt primula och krukan är jättefin. Lite föraning av vår måste man ha. Själv har jag köpt krokus och tulpaner.
Kram Tummelisa

C De-sign sa...

Hej
OJ så mycket snö!!!!!!! Så ska du ju vara den här årstiden..... Jag såg nyss här att rabarberknopparna tittar upp!!! Tack för din kommentar inne hos mig! Jag ska förklara hur jag gör pärldukarna. Först handfållar jag det runda tunna tyget. Sedan syr jag stjälkstygn ( med pärlgarn) sedan virkar jag i stjälkstygnen och gör min spets. Hoppas att du förstod. Man kan säkert göra på en massa sätt, men så här har jag löst det! Har förrästen inköpt pärlor idag!
Ha en riktigt skön lördagkväll
önskar C

Anonym sa...

Fick en sån Primula för ett par veckor sen men jag klarade inte den i två veckor ens.Inga gröna fingrar här inte.Ang er gran när jag gick i skolan satte vi gran plant på sommarlovet på 80-talet de granarna har blivit riktigt höga med nu det är kul att se.Här i huset är det jag som är diskmaskinen.Ha en bra lördag kram från Katta

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Hej, vad roligt att du kikade in hos mej, och väldigt roligt är det ju om du har lust att komma på visit igen!:-)

En sån mysig blogg du har, väldigt trivsam. Vill ha den bland mina Länkpärlor, så jag fixar det så snart det fungerar igen...just nu så kan jag inte alls rulla fram den *menyn*...bloggen strular :(

Härligt hjärta du har sytt, föll mej direkt i smaken!
Och vad mycket snö du har därhemma...!?
Här regnar det...

Kram från Eva

annelie sa...

hej hopp!
haha...tänk att en sån blomma hittade jag oxå då vi var och handlade nu i eftermiddag.den är verkligen "pluttig".träffade din lilla gubbe ni behövde visst oxå handla ,vi pratade lite.mina renar står troget i vardagsrummet här hos oss dem är lugna och beskedliga...haha.nu börjar det dra ihop sig för bingolotto spel ha en mysig kväll med gubben din /kram ting..

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Din man är smart han! Vilken söt primula och krukan är också jättefin! Jösses vad snö, fast vi hade ett tunt vitt täcke också idag men nu har det regnat bort. Just nu bara nån minusgrad. Nu får vi snart bänka oss och gnälla och klaga på de dåliga bidrage :D
Ha en fortsatt skön helg!
Kram
nina

faster atta sa...

Å, vilken underbar kruka till primulan!!! ....vill ha.... ti-hi...

pst, jag stoppas med vanlig fiberfill...

Anonym sa...

ja du snön börjar jag vara less på också.
Fast om solen lyser och det inte snöar är det himla skönt ute.
Visst är det härligt med blommor som lyser upp tillvaron.
kram ewa

Hus och Rum Shop sa...

Hej, Tack för din kommentar hos mig. Jag har just startat min "bloggkarriär" och det är så kul att få en liten kommentar!
Väldigt mysig blogg du har. Tittar in igen!
Hälsn Annica

Elzie sa...

Tack och lov har vi ingen snö här, trots att det kom snöblandat regn i em. Men det la sig inte som väl var.
Jättesöt kruka du har till din blomma.
Ha en riktigt skön vecka.
Kram Elzie

"M" sa...

Tack snälla för fin kommentar...och oj då...snö...långt till våren hos er...

Karin i Villa Grå sa...

God afton!

Jag inser nu att jag är rätt löjlig när jag klagar över ett snödjup på 1 cm... ;-) Ni är ju helt insnöade! Är du säker på att du finns i Sverige och inte på Svalbard? *undrar*

Din kommentar var precis vad jag behöver för att inte bli sur nästa gång en murgröna eller passionsblomma vissnar - jag ska slänga dem med ett leende och tänka att du blir blomsterhandlaren glad. Smart! *lol*

Att tömma diskmaskinen är verkligen äckligt tråkigt! Skönt för dig att du har en diskare, han verkar ju ha huvudet på skaft också som skaffade de där muggarna :-)

Kram!

Karin

Anonym sa...

Hej, kul att titta in på din fina blogg, på frågan om kudden, visst får du härmas, jag är ju inte ensam om att sy dessa kuddar,Jag syr ett bakstycke som jag delar och sätter i knappar sen framstycket med rynk...din ide låter bra,lycka till...Kram

husnummer30 sa...

Vad mycket snö!!! Tar mig tillbaka till åren i Luleå - har inte fått se så mycket snö på 2 vintrar nu. Suck! Man vill ju alltid ha det man inte har, eller hur? Hade jag varit i Luleå nu hade jag suckat efter snödroppar och krokusar i rabatterna... :-)

Hoppas att helgen varit bra! //Jill.

Annika sa...

Så trevligt att det inte bara är jag som har snö, fast jag gillar den oxå, tycker att vintern skulle vara så lång och grå annars.
Hos oss är det gubben som sköter snön och jag disken, är rätt nöjd med den fördelningen då det är rätt mk skottning(och tidiga mornar) :o)
Vilken söt kruka på bordet, en sådan som jag är på jakt efter till mitt köksbord, avundsjuk jag blir...

Ha en fortsatt skön söndagkväll,
kram Annika

Anonym sa...

Hejsan Svejsan!

Jasså, ni har med fått snö!
Vi har så mycket snö nu att det blir nog inte vår här förrän i juni. Jag sa till maken att jag tyckte att vi skulle flytta till Sverige.

Visst är de där väderpinnarna coola.

Håller med dig om disk är inte kul!Tycker inte om att städa heller. När vi hade två hus så hade vi städerska, det saknar jag.

Vad söt vår blomma och jättefin kruka och det lilla fatet brevid. Super fint!
Du har ju också sytt jättefint hjärta och pysslat med tryck, kul!

Ha en fin måndag!

Kram Bodil.

Unknown sa...

Oj,så mycket snö ni fått,här snöar det också just nu..så våren låter allt dröja på sig.Smart idé av din man att köpa varsin kopp och diska den direkt efter man har använt den,så brukar jag och min vän också göra,så slipper man få en större disk..för att diska är det värsta jag vet.Jättefin Primula,lyser så härligt solgul!=)
Kul att du hittade in till mig,tack för din fina kommentar!!
Önskar dig en underbar dag!!

Kram Maria

Unknown sa...

Du är så hjärtligt välkommen tillbaks till mig och hälsa på när du vill,du har en jättefin sida du med!Jag länkar gärna till dig om det går bra.=)

Kramis Maria

Lindesnäs-Annika sa...

Ojoj, vi kanske skulle skicka upp lite vårväder til er!
Fast jag har nog hellre snö än alla dessa stormar som drar förbi.
Mantra är något du ska upprepe för dig själv så när du tex springer runt på stan kan man tänka på att gå sakta så ser man mycket mer och hinner njuta lite mer av stunden.
Helt beroende på vilken typ av person men stressad känner man sig alltid nån gång och då hjälper det ofta att dra ner på tempot lite.
Fin fina primörer som min systerson kallar primulan...

Ha det så bra!
Kram Annika

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

tack tack för rara ord på min blogg!!

Men sååå mycket snöööö!!!

Alltså här hemma är det strålande sol, 20 grader på altanväggen..ute!!!
Härligt, nu ska vi gå ut o ta en rftermiddags fika!!

En solig, vårig hälsning !!
Ha en härlig dag!!
♥Kram Millan♥
~~~`*'*´~~~

Husbilsresan sa...

Hoppsan vad mycket snö ni fick då!Jag har varit i Göteborg i helgen....där blommade krokusen och forsythian =)
Smart med kopparna,som ni lätt ser skillnad på.
Primulan lyser som små solar i den vackra krukan.
Ha det gott!Kram/Gunn

Anonym sa...

Oj, vad mycket snö ni har. Här blommar både krokus och snödroppar.-)
Mycket fint att kika på i din blogg..
Ha det gott.

Anonym sa...

Hej Bellan!

Visst ska det vara Gevalia men det gillar inte jag. Jag är Zoegas brud!!!! ha ha
Jo, du kan tro det var en mäktig känsla att se ugglan. När jag tog korten vände den sig om och tittade rakt på mig. Sen vände den och flög i väg. Då hade jag gåshud över hela kroppen.
Man är trött på snön ja, vi har så mycket snö att jag har aldrig sett så mycket snö. Maken fick ju gräva en gång till hundarna till ett ställe de kunde kissa annars hade de fått börja använda toaletten och jag vet inte hur det skulle ha gott till. När maken skottade såg man knappt honom bara snö som kom flygande.
Nog traggat om det!
Hoppas allt är bra med dig och din familj.
Kram Bodil.

Handplockat sa...

hej hopp
jag tror min gubbe håller med din gubbe ... han mumlar att diskberget är enormt hos oss.

vilka fina muggar härligt med färg

gillar er gårdsgran den är så snygg
ha en bra tisdag