Vi fick främman i kväll, bjöd på nyinskaffat te från Humlans kafe och tebutik.
Earl Grey Cream heter den ena sorten Kärlek den andra.
Inför helgen (fars dag)
En klassisk nyzeländsk pavlovatårta på nytt sätt.
En försvinnande god delikatess mmmm ,jag lovar.
INGREDIENSER
8-10 BITAR
BOTTEN
4-5 rumsvarma
äggvitor
1tsk ättika
2½dl finkornigt strösocker
2 tsk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
FYLLNING
3 dl vispgrädde
2 msk socker
½l jordgubbar
GARNERING
2-3 kiwifrukter
Receptet kommer här.
ENKLA STEG- FÖR- STEG
- Sätt ugnen på 175*.Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna,
ca 30x40 cm. Vik upp kanterna på pappret så att det bildas en form.
Klipp jack i hörnen så går det lättare att forma
2. Vispa äggvitorna med ättikan i en torr skål tills konsistensen blir till fast
skum.
3. Tillsätt lite socker i taget medan du fortsätter att vispa. När hälften av sockret
är nervispat blandas resten av sockret med majssenastärkelse och vaniljsocker
4. fortsätt vispa ner lite sockerblandning i taget. När allt socker är nervispat och det
är ett hårt skum, breds smeten ut på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen,
ca 15 min.tills ytan fått lite färg.
5. Sockra på kakan och stjälp upp den på bakplåtspappret. Ta bort papperet den bakats
på. Låt svalna.
6. Vispa grädden hårt, blanda ner socker och bred grädden över den avsvalnade kakan. Dela
jordgubbarna i mindre bitar och fördela dem på kakan.
7. Rulla samman kakan från långsidan. Rulla den ganska löst. Lägg över rullen på ett
serveringsfat och dekorera med kiwifrukt. Servera gärna jordgubbar och blåbär till.
2 kommentarer:
Mmmmm tror vi måste kika förbi på en tekopp nån kväll :-)
:-) Och.... när tänker du kanske möjligen, troligtvis eller alldeles säkerligen baka en sån där smarrighet då ? Tänkte bara... Utifallatt du kanske råkas få väldigt "oväntat" besök!!! *Fniss*
Skicka en kommentar